5 tipů kam za kulturou v Opavě

slezske divadlo opava

Plánujete výlet do Opavy a rádi byste jej spojili s kulturním zážitkem? Čtěte dál, máme pro vás tipy, kam při návštěvě slezské metropole vyrazit za kulturou.

Slezské divadlo Opava

Opavské divadlo je nejmenší dvousouborové divadlo v České republice. Vyrazit tak můžete na činoherní i operní představení, ve kterých operní soubor doprovází orchestr a baletní soubor. Repertoár Slezského divadla (SDO) je velmi široký, od opery, operety, přes muzikál, čistě baletní představení, až po pohádky a dramata. Vstupenky koupíte rovnou online na webu divadla nebo osobně na předprodejním místě v centru města. Pokud byste si s výběrem představení nevěděli rady a chtěli byste doporučit, co stojí za to vidět, neváhejte se nás zeptat.

Slezské divadlo, hlavní vstup. Zdroj: culturenet.cz

KUPE Opava

Zkratka KUPE znamená kulturně-umělecký prostor a symbolizuje místo, kde se tento prostor nachází, a to u nádraží Opava-východ. Do KUPE si můžete zajít na výbornou kávu a vychutnat si ji během některé z výstav, filmového promítání, hudebního či poetického večera. Kromě stálé výstavy Kurta Gebauera Kurt na furt, se program každý měsíc mění, proto jej nezapomeňte sledovat na webových stránkách KUPE.

KUPE Opava, zdroj: web KUPE

Dům umění Opava

Máte rádi výtvarné umění, sochařství nebo fotografii? Zkrátka pokud rádi navštěvujete výstavy, nelze opomenout nejvýznamnější výstavní prostory v Opavě – Dům umění. Nachází se v bývalém dominikánském klášteře, jehož součástí je kostel svatého Václava, ve kterém se konají akce nejrůznějšího charakteru, včetně koncertů. Aktuální program najdete na webových stránkách Opavské kulturní organizace.

Dům umění v Opavě, zdroj: web OKO

Klub Art

Klub Art je místem komorních koncertů, přednášek, promítání i divadelních představení. Přijít sem můžete na jazzový či rockový koncert, filmový festival dokumentárních filmů, taneční večer a další spoustu alternativních kulturních akcí. Nachází se v samém centru města v Obecním domě, kde najdete také předprodej vstupenek. Program sledujte na webu klubu.

Klub Art, zdroj: web klubu

Kino Cinestar

Multikino Cinestar patří do celorepublikové sítě, nabízí tak ke zhlédnutí nejnovější filmové trháky v šesti klimatizovaných sálech. Kino se nachází v Obchodním centru Breda & Weinstein, kde se můžete před filmovou podívanou dobře najíst nebo zastavit na kávu. V OC Breda lze při zakoupení lístku do kina ve všední dny parkovat 2 hodiny zdarma s možností prodloužení dle délky filmu. O víkendu zaparkujete úplně zadarmo.

Opavské kino Cinestar, zdroj: web cinestaru

A kam byste za kulturou v Opavě vyrazili vy? Napište nám do komentářů, kde se vám nejvíc líbilo. A pokud jste v Opavě ještě nebyli a stále hledáte ubytování, podívejte se na náš penzion.

2 komentáře: „5 tipů kam za kulturou v Opavě“

  1. Milan avatar
    Milan

    Ja bych šel do divadla na něco a pak posedet do divadelní kavarny.

  2. Eva avatar
    Eva

    Třeba na koncert do Evžena.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *