Nejkrásnější zámky v okolí Opavy

hradec nad moravicí

Ubytovali jste se u nás v Hajírně za skvělou cenu a rádi byste se dozvěděli kam za památkami v Opavě? Poradíme vám! Město Opava a jeho okolí v sobě skrývá neuvěřitelné množství krásných památek, které rozhodně stojí za to navštívit.

Na Opavsku se nachází 3 zámky, které nemůžete při svém pobytu v Hajírně Opava vynechat. Protože v Opavě je všechno skvěle dopravně dostupné, dojedete na tyto památky pohodlně jak autem (u našeho ubytování se nachází bezplatné parkoviště přímo v areálu), tak vlakem (Hajírna Opava se nachází necelých 600 metrů od nádraží Opava západ a 15 minut chůze od nádraží Opava východ). A pro ty sportovně založné jedince se nabízí cyklovyjížďka po nových cyklotrasách.

TOP 3: Zámecké muzeum Kravaře

Do Kravař je to z ubytování Hajírna na kole 11 kilometrů po nenáročné cyklostezce, takže tento výlet vřele doporučujeme i s dětmi. Zámecké muzeum se nachází v rozlehlém parku, kde se procházka přímo nabízí. Pro milovníky sportu se v blízkosti zámeckého muzea se nachází také golfové hřiště s 18 jamkami nebo krytý Aquapark s tobogánem. Zámecké muzeum Kravaře je otevřeno od června do srpna, vždy od úterý až neděle od 10.00 do 16.00. Od dubna do května a od září do října je otevřeno pouze o víkendech a svátcích od 10.00 do 16.00.

Zámek Kravaře máte z Ubytování Hajírna Opava co by kamenem dohodil!

VSTUPNÉ:
Dospělí: 40 Kč
Důchodci: 30 Kč
Poloviční: 20 Kč

ADRESA: Alejní 24, 747 21 Kravaře WEB: www.kravare.cz


TOP 2: Zámek Raduň

Do Raduně se dá taktéž dojet po cyklostezce na kole, trasa je dlouhá necelých devět kilometrů. Dobře dostupná je Raduň také autem, po silnici 464 jste na místě za 10 minut. A pokud jste nepřijeli k nám do Hajírny autem a kolu neholdujete, z nedaleké zástavky Divadlo jede autobus číslo 218, který vás do Raduně doveze za pouhých 15 Kč.

Zámek v Raduni, zdroj obrázku zde.

VSTUPNÉ:
Dospělí: 100 Kč
Poloviční: 70 Kč
Rodinné vstupné: 270 Kč

ADRESA: Zámecká 67, 747 61 Raduň WEB: www.zamek-radun.cz


TOP 1: Zámek Hradec nad Moravicí

Ani u zámku Hradec nad Moravicí není vyjímka, na kole, autem, vlakem či autobusem se k němu dá dostat velice snadno. Autem pohodlně za 10 minut přímo od Hajírny

, autobusem a vlakem z nádraží Opava východ každou hodinu. Cyklostezka je taktéž nenáročná, kopec k zámku se pak dá i s dětmi dojít pěšky. Celý zámecký areál je velmi rozlehlý a upravený, stojí za to si udělat čas i na něj a projít se jeho alejemi.

Zámek Hradec nad Moravicí, zdroj obrázku výše a titulní fotografie zde.

VSTUPNÉ:
Dospělí: 150 Kč
Poloviční: 110 Kč
Rodinné vstupné: 400 Kč

ADRESA: Městečko 2, 747 41 Hradec nad Moravicí WEB: www.zamek-hradec.cz


Zaujaly vás tyto krásné památky? Chystáte se je navštívit? Jeden den vám rozhodně stačit nebude! Ubytujte se u nás v Hajírně a všechny tyto památky budete mít na dosah ruky. Pro rezervaci ubytovacích kapacit volejte na telefonní číslo  +420 776 723 240 nebo napište mail na hajirna@seznam.cz.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *