Kam za rozhlednami v Opavě a okolí

hláska

Přemýšlíte, kde v Opavě a okolí se dá podívat na svět z ptačí perspektivy? Nebo čím dalším ozvláštnit váš výlet? Přece návštěvou rozhledny!

Součástí každého výletu by měla být návštěva rozhledny, která člověku umožní pohled na poznávanou krajinu z ptačí perspektivy a ukáže mu celkový pohled na okolí. Pojďme se společně podívat na to, jaké rozhledny v Opavě a okolí stojí za to zahrnout do vašeho itineráře, když plánujete váš výlet po Opavsku.  

Radniční věž Hláska

Jako první stojí třeba zmínit symbol města Opavy – radniční věž Hlásku, která se nachází přímo v centru města na Horním náměstí. Vyhlídkový ochoz Hlásky se nachází ve výšce 35 metrů, umožňuje tak dechberoucí pohled nejen na centrum města, ale i jeho okrajové části, a když je jasno, uvidíte ještě dál, třeba až na nedaleký Praděd. Otevřeno je od dubna do září každou sobotu od 10 do 17 hodin. Dále každý den v čase adventním a to od 16 do 20 hodin.

Výstupy na radniční věž Hláska v Opavě, zdroj obrázku zde, titulní obrázek zde.

VSTUPNÉ:
Dospělí: 30 Kč
Děti: 10 Kč


Kostel sv. Hedviky v Opavě

Další vyhlídkou, kterou je třeba zmínit je věž jednolodního kostela významného architekta Leopolda Bauera. Kostel svaté Hedviky se nachází 15 minut chůze od našeho ubytování – Hajírny Opava. Otevřeno je přes letní prázdniny, v červenci a srpnu, vždy v sobotu od 9 do 17 hodin.

VSTUPNÉ: zdarma

Kostel sv. Hedviky v Opavě, zdroj obrázku zde.

Cvilínská rozhledna u Krnova

Na Cvilínskou rozhlednu nedaleko Krnova se doporučujeme vydat vlakem z nádraží Opava východ, cesta trvá půl hodiny. Do Krnova však vede také udržovaná cyklostezka, trasa je dlouhá 26 kilometrů. Na kole si však trochu „máknete“, rozhledna se nachází na vrchu na okraji Krnova.
PROVOZNÍ DOBA: květen až říjen – víkendy od 10 do 17 hodin, červen až září – každý den od 10 do 17 hodin.
V ROCE 2020 Z DŮVODU REKONSTRUKCE UZAVŘENO!

Cvilínská rozhledna, zdroj obrázku zde.

Bezručova vyhlídka v Hradci nad Moravicí

Bezručova vyhlídka se nachází v zámeckém parku v Hradci nad Moravicí, asi jeden a půl kilometru od Bílé věže. K vyhlídce se dostanete po modré turistické značce. Je přístupná celoročně.

VSTUPNÉ: zdarma


Rozhledna Hanse Kudlicha v Úvalně

Rozhledna vysoká 22 metrů se nachází nad obcí Úvalno, což je od Hajírny 19 kilometrů po silnici I/57 směr Krnov. Tato rozhledna vznikla jako památník Hanse Kudlicha, rodáka z Úvalna a poslance rakouského říšského sněmu.

Rozhledna Hanse Kudlicha - Oficiální stránky obce Úvalno
Rozhledna Hanse Kudlicha v Úvalně, zdroj fotografie zde.

VSTUPNÉ:
Dospělí: 20 Kč
Děti do 15 let a důchodci: 10 Kč
Děti do 6 let: zdarma


Zaujaly vás krásy Opavska? Chystáte se je navštívit? Jeden den vám rozhodně stačit nebude! Ubytujte se u nás v Hajírně a všechny tyto památky budete mít na dosah ruky. Pro rezervaci ubytovacích kapacit volejte na telefonní číslo  +420 776 723 240 nebo napište mail na hajirna@seznam.cz.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *